Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

Ανθοϊάματα βελτίωση της ζωής μας και αντιμετώπιση της κατάθλιψης

Ας ξεκινήσουμε να γνωρίσουμε τα ανθοϊάματα!

Τα ιάματα Μπαχ ανήκουν στις ενεργειακές θεραπείες. Σύμφωνα με τους θεραπευτές και όσους τα χρησιμοποιούν, θεραπεύουν το νοητικό και συναισθηματικό μέρος του ατόμου και γι'αυτό κατόπιν μπορούν να θεραπεύσουν και το φυσικό σώμα, αφού οι αιτίες των περισσότερων ασθενειών βρίσκονται σ' εκείνα τα επίπεδα.

Μπορεί για παράδειγμα κάποιος να έχει ελλείψεις στον οργανισμό του λόγω κακών διατροφικών ή άλλων συνηθειών.

Τα ανθοϊάματα Μπαχ  δε θα προσθέσουν αυτό το στοιχείο που λείπει, αλλά θα βοηθήσουν το άτομο να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές στη ζωή του, ή τις απαραίτητες κινήσεις και επιλογές (π.χ. επιλογή ενός καλού γιατρού) ή μια αλλαγή στη νοητική και συναισθηματική στάση, τα οποία με τη σειρά τους θα φέρουν αποτέλεσμα στο φυσικό σώμα.

Πως μπορούν να σας βοηθήσουν τα ανθοϊάματα στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης

Η κατάθλιψη αποτελεί ένα από τα πιο συχνά προβλήματα που αντιμετωπίζουν πάρα πολλοί άνθρωποι καθημερινά ,μια κατάσταση που ταλαιπωρεί ιδιαίτερα τους ανθρώπους.

Η κατάθλιψη κατά κύριο λόγο χαρακτηρίζεται από την έλλειψη ευχαρίστησης προς οτιδήποτε, από την αποχή από κοινωνικές επαφές και καθημερινές δραστηριότητες, από ένα διαρκές αίσθημα κούρασης και μελαγχολίας, που συνοδεύεται από άσχημες σκέψεις και αρνητικά συναισθήματα.


Τις περισσότερες φορές δεν μιλάμε για μια μόνιμη ή ιδιαίτερα σοβαρή κατάσταση, αυτό όμως δεν σημαίνει πως  δεν χρειάζεται άμεσα αντιμετώπιση.

Σημαντικό ρόλο εδώ στην αντιμετώπιση και ανακούφιση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης μπορούν να παίξουν τα ανθοιάματα Μπαχ. Πιο συγκεκριμένα:


Το Gentian:

Βοηθά στην αντιμετώπιση της δυσφορίας και της κακής διάθεσης.


Το Gorse:

Συμβάλλει στην αντιμετώπιση της απελπισίας που μπορεί να αισθάνεται κανείς, και η οποία μπορεί να οφείλεται σε οικονομικές συνθήκες , ή οποιαδήποτε άλλη αιτία.


Το Wild Rose:

 για το αίσθημα της παραίτησης από τη ζωή, για την απώλεια της διάθεσης να συμμετέχει κανείς στη ζωή και να βρίσκει ενδιαφέρον σ’ αυτήν.


Το Star of Bethlehem:

Όταν η κατάθλιψη οφείλεται σε τραυματικές εμπειρίες που έχουν προκαλέσει ψυχικό σοκ, όπως μια απώλεια, ένας τραυματισμός κλπ.


 Agrimony:


Είναι ιδανικό για όσους για να αντιμετωπίσουν την κατάθλιψη καταφεύγουν σε καταχρήσεις  όπως το αλκοόλ ,το τσιγάρο και όχι μόνο, κάτι που είναι ιδιαίτερα επιζήμιο για την υγεία τους.

Pine:

Για όσους έχουν έντονη τάση αυτοκριτικής, που τους οδηγεί να έχουν κατά συνέπεια πολύ χαμηλή αυτοεκτίμηση και μειωμένες διαπροσωπικές σχέσεις.

Τα ανθοϊάματα που προέρχονται από τα λουλούδια της Βερυκοκιάς (Apricot), της Βουκαμβίλιας (Bougainvillea), του Δενδρολίβανου (Rosemary) και της Γαρδένιας, είναι εξαιρετικά στο να βοηθούν στη γενική βελτίωση της ψυχικής διάθεσης,δινοντας ένα αίσθημα ευφορίας που βοηθά τον πάσχοντα να νιώθει πιο όμορφα και αισιόδοξα.

Tο ανθοΐαμα της Βατομουριάς (Blackberry) καλμάρει το φόβο και το άγχος που συχνά συνοδεύουν ανάλογες καταστάσεις.

Η κατάθλιψη είναι μια κατάσταση που με σωστό χειρισμό και καθοδήγηση μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτήν απολαμβάνοντας και πάλι την ζωή και τις ομορφιές της.
 

Επικοινωνήστε τώρα μαζί μου και μάθετε περισσότερα για τις ευεργετικές ιδιότητες των ανθοϊαμάτων Μπαχ στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης μέσω της ολιστικής ιατρικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι θα πρέπει να κάνετε αν το τηλέφωνό σας παρακολουθείται

    Ακολουθούν ορισμένες πιθανές ενδείξεις αν το τηλέφωνό σας παρακολουθείται: Πως να καταλάβετε αν το τηλέφωνό σας παρακολουθείται Αποφόρτι...